Iata cum sa faci porumb fiert: secretele retetei de porumb fiert le poti afla in articolul nostru. Cum se face porumbul fiert, cand trebuie preparat, cate calorii are porumbul fiert?
E timpul sa gatesti porumbul! Una dintre deliciile preferate ale verii, porumbul fiert este un fel de mancare cu adevarat simplu si totusi satios, care este indragit atat de copii, cat si de adulti. Cu toate acestea, chiar si in timpul prepararii porumbului fiert, la cititorii nostri pot aparea cateva intrebari de baza, cum ar fi: cat timp va fi gata porumbul fiert, cand este bun porumbul fiert sau, de exemplu, cate calorii sunt intr-un porumb fiert?
Cand este bun porumbul fiert, cand trebuie sa-l pregatim?
Gatitul porumbului este un program tipic la mijlocul verii: gatirea porumbului pe stiulete este optima in acest moment, deoarece boabele sunt inca imature si fragede, iar continutul lor de zahar si apa este cel mai ridicat in acest moment inainte de a se usca la sfarsitul verii. Pe de o parte, porumbul fiert este o mancare esentiala pentru fiecare eveniment de vara, iar pe de alta parte, poate fi o gustare perfecta pentru copii daca vrem sa le oferim ceva „incitant” si sanatos de gustat. Il recomandam si la cina: continutul de calorii al porumbului fiert este mult mai mic decat ai putea crede si este, de asemenea, bogat in fibre, care sunt esentiale pentru sistemul digestiv.
Ce fel de porumb ar trebui sa cumparam?
La cumparare, examinam mereu „mustata” porumbului pe stiulete: frunzele proaspete, verzi, parfumate ascund cei mai proaspeti stiuleti. Prospetimea porumbului se poate deduce cu usurinta si din textura mustatii: fibrele trebuie sa fie matasoase, caz in care ne putem astepta la acelasi interior fraged. Daca boabele de porumb sunt vizibile de sub stiule si deja se vede ofilirea pe ei, uita de stiuletele acela si cauta in continuare!
O alta tehnica interesanta de sortare: daca boabele sunt vizibile, infige-ti unghia intr-una dintre ele: daca vezi suc alb, laptos care curge afara, este garantat ca ai de-a face cu porumb proaspat de inalta calitate.
Curatarea porumbului
Inainte trebuie sa curatam stiuletii de mustati, aceasta din urma este mai dificila, deoarece fibrele tind sa se lipeasca de porumb. Inainte de a gati porumbul, merita sa taiati un centimetru de la capatul rasucit si celalalt capat imatur acoperit cu boabe mici, astfel incat porumbul gatit finit sa fie mai apetisant pentru servire.
Cum se face porumbul fiert? Cate minute dureaza sa gatesti porumb?
Este nevoie de aproximativ un litru de apa pentru a pregati o bucata de porumb fiert. Are sens sa gatim mai multe bucati in acelasi timp intr-o oala mai mare, mai ales daca dorim ca intreaga familie sa traiasca confortabil. Cate minute se fierbe porumbul? Raspunsul este: cu cat este mai tanar / proaspat, cu atat mai repede!
Pasi pentru gatirea porumbului:
- Puneti stiuletii de porumb in oala, turnati apa cat sa-i acopere, apoi acoperiti stiuletii cu cojile spalate si curate.
- Gatitul porumbului dureaza 15-20 de minute de la fierbere.
- Asezati porumbul fiert pe un prosop de hartie pentru a scurge excesul de apa, apoi serviti dupa cateva minute.
- La servire, stropiti stiuletii de porumb fierti cu sare grunjoasa.
Cate calorii are porumbul fiert?
100 g de porumb fiert contine 95-110 calorii, deci poate fi consumat in siguranta. Continutul ridicat de fibre al alimentelor accelereaza metabolismul incetinit si are si efect diuretic, asa ca il putem include chiar si in alimentatia noastra.
Citeste si Beneficii incredibile pentru sanatate ale fainii de porumb!