Dieta anticancer: alimente care ajuta la prevenirea cancerului

Daca ti-a placut articolul, distribuie mai departe prietenilor tai!
  • 1.1K
  •  
  • 2
  •  
    1.1K
    Shares

Avand o dieta sanatoasa poate face mult pentru a-ti reduce riscul de a dezvolta boli grave, precum cancerul. Includerea alimentelor in dieta, cum ar fi o multime de legume cu frunze verzi, fructe, fructe de padure, nuci si peste gras poate ajuta la prevenirea multor probleme de sanatate. Desi niciun singur aliment nu poate opri cancerul, consumul de alimente care pot combate cancerul in alimentatia ta poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta boala.

Cele mai bune alimente intr-o dieta de prevenire a cancerului contin vitamine si antioxidanti care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Beneficiile dietei pentru protectia impotriva cancerului provin din combinarea unei varietati de alimente care au proprietati anticanceroase.

Exista, de asemenea, o multime de date stiintifice despre alimentele care combat cancerul. Compusi naturali pentru combaterea cancerului, cum ar fi licopen, fitochimici, carotenoizi, sulf si fibre se gasesc in multe alimente. 

In acest articol, veti afla despre cele mai bune alimente care pot preveni cancerul si mirodenii care sunt sustinute de cercetari stiintifice. Veti afla, de asemenea, cum sa folositi aceste alimente in dieta de prevenire a cancerului pentru a va mentine cat mai sanatos.

Conținut

Legatura dintre dieta si prevenirea cancerului

Multi medici sunt de acord ca dieta si cancerul sunt strans legate si exista multe alimente care va ajuta sa va reduceti riscul de cancer.

The Nutrition Journal a publicat cercetari cu privire la beneficiile unei diete anticancer. Cercetarile au aratat ca alegerile alimentare ar putea juca un rol in reducerea riscului de cancer cu pana la 40%. Alimentele care contin vitaminele C si D, seleniul, clorofila si antioxidantii au fost toate legate de prevenirea cancerului. 

Unele dovezi stiintifice indica, de asemenea, faptul ca includerea alimentelor pentru combaterea cancerului, cum ar fi germenii de broccoli in dieta dvs.

Care sunt principiile de baza ale „dietei anti-cancer” pentru a va reduce riscul de boala? Dieta de prevenire a cancerului trebuie sa constea in mai multe portii de fructe si legume zilnic, crescand aportul de fibre si consumand acizi grasi esentiali. De asemenea, este important sa eliminam carnea rosie, carbohidratii rafinati si zaharul adaugat. 

Haideti sa analizam mai detaliat unele dintre cele mai bune alimente care pot combate cancerul pe care ar trebui sa le includeti in dieta de zi cu zi.

Legume cu frunze verzi si dieta pentru cancer

Cea mai buna dieta pentru prevenirea cancerului ar trebui sa includa multe legume cu frunze verzi pentru continutul ridicat de antioxidanti.

Cercetarile au descoperit ca legumele precum kale, varza creata si verdeata din legumele radacinilor contin antioxidanti puternici. De exemplu, legumele cu frunze verzi contin compusi precum luteina, licopen si beta-caroten care sunt legate de un risc mai mic de cancer. 

Rezultatele unui studiu de cohorta au aratat ca cresterea consumului de legume cu frunze verzi ar putea scadea riscul de cancer ovarian cu 56%. 

Un alt motiv pentru care legumele cu frunze verzi sunt bune in dieta de prevenire a cancerului este faptul ca contin clorofila. Un studiu a constatat ca clorofila din legumele verzi poate ajuta la reducerea riscului de cancer de colon. 

Cresterea consumului de legume si taierea carnii rosii va poate ajuta, de asemenea, sa pierdeti in greutate, care este, de asemenea, legata de prevenirea cancerului. Un studiu a descoperit ca pierderea in greutate poate ajuta femeile obeze sa-si reduca riscul de cancer endometrial. 

Consumul de spanac ajuta la reducerea riscului de cancer

Spanacul contine compusi de prevenire a cancerului numiti glicoglicerolipide. Studiile au aratat ca acesti compusi terapeutici ajuta la prevenirea afectarii ADN-ului si pot contribui la reducerea riscului anumitor tipuri de cancer. 

Spanacul contine, de asemenea, beta-caroten si vitamina A, care au fost asociate cu un risc redus de cancer mamar. 

Legume crucifere pentru a ajuta la prevenirea cancerului

Legumele crucifere, cum ar fi broccoli, kale, varza si varza de Bruxelles ar trebui sa faca parte din planul de dieta anti-cancer.

Cercetarile au aratat ca legumele apartinand familiei Brassicaceae au proprietati de prevenire a cancerului. Legumele crucifere contin proprietati chimio-preventive care va pot reduce riscul de a dezvolta cancer. 

Unele studii au aratat ca sulforafanul compus gasit in legumele crucifere a fost legat de scaderea riscului de cancer de san, ficat, plamani si colon

Consumati kale pentru o dieta anticancer

O revizuire sistematica a 31 de studii asupra beneficiilor legumelor crucifere dintr-o dieta pentru prevenirea cancerului a raportat ca kale este printre cele mai bune alimente care combat cancerul. Compusii din kale ajuta la inhibarea activitatii anumitor cancerigeni si previn deteriorarea ADN-ului. 

Cercetarile publicate in 2017 au descoperit ca compusii din kale au un efect protector asupra celulelor hepatice umane. Acest efect anti-cancer al kale ajuta la protejarea organismului de pagubele pe care le pot provoca toxinele. 

Broccoli este un superaliment anti-cancer

Broccoli este una dintre cele mai bogate surse de sulforafan, despre care se stie ca reduce riscul de cancer.

Revista Future Oncology a raportat ca broccoli are un efect preventiv impotriva cancerului. 

Intr-un studiu, oamenii de stiinta au descoperit ca o dieta bogata in consum de germeni de broccoli a contribuit la reducerea riscului de cancer de prostata. Proprietatile anti-cancer in broccoli au ajutat la inhibarea progresiei celulelor canceroase. 

Varza are potential anticancer

O alta leguma crucifera care trebuie inclusa intr-o dieta pentru prevenirea cancerului este varza.

Intr-un studiu de laborator care a implicat soareci, oamenii de stiinta au identificat ca varza contine fitoalexina compusa care are proprietati care ucid cancer. 

Desigur, este bine sa ne amintim ca niciun singur aliment sau legume nu poate opri complet cancerul. Cu toate acestea, includerea in mod regulat a unor portii generoase de legume in dieta poate ajuta ca instrument de combatere a cancerului.

Legumele in culori vii sunt produse alimentare minunate impotriva cancerului

Legumele care au culori vii sunt alimente bune care pot ajuta la prevenirea cancerului.

Cercetarile publicate in revista „ Advanced in Nutrition” au raportat ca legumele galbene, rosii si portocalii sunt surse bogate de compusi care previn cancerul. Unele dintre cele mai bune legume care ucid cancerul sunt ardeii rosii, cartofii dulci, spanacul si morcovii. Acestea contin fitochimice cu activitate antioxidanta. 

Unele studii au descoperit ca combinarea legumelor si fructelor din diferite grupuri de culori va poate ajuta sa reduceti riscul de cancer colorectal. 

Rosiile sunt printre cele mai bune alimente pentru prevenirea cancerului

Rosiile sunt unul dintre cele mai bune alimente de licopen pe care sa le includeti intr-o dieta care combate cancerul.

O revizuire sistematica din 2016 a constatat ca licopenul in tomate este legat de prevenirea cancerului. Diverse studii au aratat ca cresterea numarului de rosii din dieta poate ajuta la prevenirea cancerului de prostata. 

Alte studii au aratat ca alimentele cu licopen pot ajuta la reducerea riscului de cancer pulmonar la om. 

Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului, este recomandat sa gatiti rosii timp de cateva minute, deoarece gatitul creste bio-disponibilitatea licopenului, care este mai bine absorbita in comparatie cu rosiile care nu au fost gatite. Adaugarea unui pic de ulei de masline la rosiile fierte va creste si mai mult cantitatea de licopen absorbit in organism.Pentru a ajuta la cresterea eficacitatii unor alimente pentru vindecarea cancerului, aflati cele mai bune metode de a pregati legumele pentru prevenirea cancerului.

Sfecla are un efect protector impotriva cancerului

Sfecla este o alta leguma viu colorata care are proprietati de combatere a cancerului. Cercetarile au aratat ca sfecla contine un compus numit betanina care are proprietati chimio-preventive. Extractul de sfecla poate ajuta la reducerea riscului anumitor tipuri de cancer sau poate ajuta la reducerea efectelor secundare ale chimioterapiei. 

Un studiu a descoperit ca o bautura din sfecla si suc de morcovi ar putea ajuta la tratarea leucemiei limfocitare cronice. 

Fibrele ajuta la reducerea riscului de cancer

Alimentele anticancer ar trebui sa contina o multime de fibre pentru a ajuta la prevenirea cancerului la barbati si femei.

Un studiu de screening care a implicat mii de participanti a gasit o legatura intre aportul crescut de fibre si un risc redus de cancer colorectal. 

Alte studii au aratat ca femeile de 40 sau 50 de ani isi pot reduce riscul de cancer la sani prin cresterea aportului de fibre. 

Puteti ajuta la prevenirea cancerului, incepandu-va ziua cu un „mic dejun pentru combaterea cancerului”. O revizuire sistematica din 2016 a 43 de studii a descoperit ca consumul de cereale integrale ar putea scadea riscul de cancer cu 6% si 47%. Cu toate acestea, nu toate studiile au gasit o legatura intre aportul crescut de fibre si prevenirea cancerului. 

Unele dintre cele mai bune surse de fibre dietetice sunt mere, pere, mazare verde, varza de Bruxelles, morcovi, fulgi de tarate si fulgi de ovaz. De asemenea, ar trebui sa optati pentru paste cu grau integral sau orez brun pentru a va creste aportul de fibre. 

Fasolea si Leguminoasele sunt alimente care combat cancerul

O dieta anticancer trebuie sa contina portii de linte, mazare, fasole sau naut, deoarece acestea ajuta la prevenirea cancerului.

Un studiu de caz-control a descoperit ca cresterea aportului de leguminoase va poate ajuta sa reduceti riscul de cancer. Rezultatele studiilor au aratat ca consumul de leguminoase poate ajuta la prevenirea cancerului de stomac, a rinichilor si a cancerului colorectal. 

Rezultatul unei metaanalize a studiilor de cohorta din 2015 a constatat ca leguminoasele precum mazarea, fasolea, lintea si alunele ajuta la reducerea riscului de cancer colorectal la barbati si femei. 

Cresterea consumului de leguminoase ar putea contribui, de asemenea, la reducerea riscului de cancer de prostata la barbati. 

Este foarte usor sa incorporati mai multe leguminoase intr-o dieta de prevenire a cancerului. De exemplu, puteti adauga linte, fasole sau mazare la tocanite, supe, salate sau ca feluri de mancare.

Usturoiul si ceapa sunt alimente care ajuta la prevenirea cancerului

Usturoiul si ceapa sunt printre unele dintre cele mai bune alimente pentru combaterea cancerului, pe care sa le includa in alimentatia dvs. sanatoasa, antiinflamatoare.

Motivul pentru care usturoiul si ceapa pot ajuta la oprirea cancerului se datoreaza compusilor de sulf din ei. Cercetatorii au descoperit ca usturoiul si ceapa au proprietati preventive impotriva cancerului si pot ajuta la reducerea riscului de a dezvolta cancer. 

Rezultatele din mai multe studii au confirmat, de asemenea, ca ceapa si usturoiul sunt alimente care ajuta la prevenirea cancerului. 

Fructele de padure sunt superalimente care lupta impotriva cancerului

Asigurati-va ca consumati o multime de fructe de padure in mod regulat, daca doriti sa va ajutati sa reduceti riscul de cancer.

Fructele de padure sunt un aliment hranitor pe care ar trebui sa-l includeti intr-o dieta anti-cancer, deoarece contin flavonoide si alti antioxidanti. Cercetarile au descoperit ca fructele de padure ajuta la reducerea inflamatiei, protejeaza celulele de deteriorarea ADN-ului si pot ucide celulele maligne. Unele studii au descoperit ca sucul de afine poate reduce si riscul de cancer. 

Extractele din fructe de padure precum afine au fost legate de reducerea cancerului de colon si a cancerului de prostata. 

Afinele ajuta la prevenirea cancerului

Includerea multor afine intr-o dieta anti-cancer este o idee buna, deoarece sunt pline de antioxidanti. Afinele au compusi care ajuta la prevenirea deteriorarii stresului oxidativ a ADN-ului in celule si, de asemenea, ajuta la uciderea celulelor canceroase. 

Rezultatele multor studii au aratat ca afinele sunt un fruct anti-cancer cu proprietati de stimulare a sanatatii.

Murele negre pentru o dieta de prevenire a cancerului

Desi zmeura traditionala rosie este buna pentru a ajuta la prevenirea cancerului, zmeura neagra este si mai puternica.

Studiile care au implicat oameni au aratat ca compusii din zmeura neagra au un efect anticancer, ajutand la prevenirea cancerului esofagului, colonului si gurii. Cu toate acestea, trebuie sa se faca mai multe cercetari pentru a vedea doze specifice de utilizare a zmeurii negre intr-o dieta care combate cancer.

Strugurii pot reduce riscul de cancer

Un alt tip de boabe pe care il puteti adauga la alimentele care opresc cancerul este strugurii.

Strugurii sunt bogati in antioxidanti care au o serie de efecte de promovare a sanatatii. De exemplu, unele studii au aratat ca un consum crescut de struguri poate contribui la reducerea riscului de cancer de san si de colon. 

Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca exista o serie de motive pentru care strugurii sunt printre cele mai bune alimente care combat cancerul. Ele ajuta la scaderea inflamatiei, la oprirea raspandirii celulelor maligne si la prevenirea celulelor care afecteaza stresul oxidativ. 

Fructe citrice in planul de dieta anti-cancer

Includerea fructelor citrice de cateva ori pe saptamana in dieta dvs. poate avea unele avantaje pentru combaterea cancerului.

O revizuire sistematica din 2018 a 17 studii stiintifice a constatat ca consumul de citrice in mod regulat poate ajuta la reducerea riscului de cancer oral cu pana la 50%. 

Alte studii au aratat ca cresterea consumului de portocale, grapefruits, lamai, limes si mandarine au potential de prevenire a cancerului. Efectul de combatere a cancerului de fructe citrice s-a datorat nivelurilor ridicate de antioxidanti, precum vitamina C, carotenoizi si quercetina. Cercetatorii au descoperit ca consumul de mai multe fructe citrice ar putea scadea riscul de cancer la sani. 

Consumati suc de lamaie in dieta dvs. anti-cancer

Sucul de la o lamaie proaspat stors contine lupta impotriva cancerului mai multe proprietati. Desi sucul din cele mai multe citrice ajuta la prevenirea cancerului, studiile au aratat ca sucul de lamaie are un efect mai puternic. 

Nucile si semintele pot ajuta la prevenirea cancerului

Nucile si semintele sunt printre unele dintre cele mai bune alimente pentru prevenirea cancerului, care sunt bune de inclus in dieta ta.

Nucile contin o cantitate buna de acizi grasi sanatosi, fibre, minerale si proteine. Consumul mai multor nuci a fost legat de unele dintre modalitatile naturale de prevenire a cancerului.

O meta-analiza din 2015 a studiilor care au implicat peste 30.000 de oameni a descoperit ca consumul de nuci este legat de prevenirea cancerului. 

Motivele pentru care nucile iti reduc riscul de cancer este acela ca contin antioxidanti si ajuta la reglarea inflamatiei. S-a demonstrat ca consumul de nuci in mod regulat ajuta la prevenirea cancerului colorectal, a cancerului ovarian si a prostatei. 

Unele studii arata ca consumul regulat de nuci ajuta la reducerea prevalentei cancerului de colon la femei. 

Rezultatele altor studii au aratat ca consumul de nuci poate beneficia de barbatii care au fost diagnosticati cu cancer de prostata. 

Nucile pot ajuta la reducerea riscului de cancer de prostata

Journal of Medicinal alimentar raportat pe studii care implica soareci care arata ca consumul de nuci poate ajuta inhiba cresterea tumorilor cancerului de prostata. 

Migdalele ajuta la prevenirea cancerului

Includerea unei portii de migdale zilnic este o idee buna pentru o dieta anticancer, deoarece acestea pot ajuta la reducerea stresului oxidativ din corpul tau. Un studiu a aratat ca consumul de migdale a redus semnificativ riscul de cancer de sani la femei de pana la 3 ori. 

Seminte de in si dieta pentru cancer

Semintele de in sunt, de asemenea, printre alimentele bune de combatere a cancerului, deoarece sunt bogate in acizi grasi, fibre si minerale. Jurnalul Frontiers in Nutrition a raportat ca luarea semintelor de in poate spori eficacitatea tratamentului traditional pentru cancer. Fitoestrogenii din semintele de in pot reduce, de asemenea, riscul de cancer la sani la femeile aflate in postmenopauza. 

Semintele de dovleac au proprietati care omoara cancerul

Puteti adauga, de asemenea, o dieta zilnica de seminte de dovleac in dieta dvs. pentru a preveni cancerul, deoarece acestea au fost legate cu prevenirea diferitelor forme de cancer. Dietele pentru cancer bogate in seminte de dovleac pot ajuta la reducerea riscului de cancer mamar, gastric, colorectal si pulmonar. 

Uleiuri si prevenirea cancerului

Este bine sa consumati in mod regulat somon, macrou, ton sau sardine in dieta dvs. de prevenire a cancerului, deoarece contin acizi grasi omega-3.

Un studiu de caz de control care a implicat peste 600 de femei a descoperit ca consumul de peste gras este legat de o reducere a riscului de cancer la sani. De asemenea, femeile aflate in menopauza si-au redus riscul de cancer mamar, luand suplimente omega-3. 

Este intelept sa includeti suplimente omega-3 in dieta de prevenire a cancerului. Capsulele Omega-3 ajuta la asigurarea unei doze regulate de acizi grasi omega-3 care va pot ajuta sa va mentineti inima sanatoasa si sa va reduceti riscul de cancer. 

Uleiul de masline este un aliment care combate cancerul

Uleiul de masline extravirgin ajuta corpului sa administreze o doza de antioxidanti si o inflamatie mai mica care va pot ajuta sa va protejati impotriva cancerului.

O revizuire a 19 studii de caz privind proprietatile care ucid cancerul uleiului de masline a constatat ca acesta are un efect protector asupra dezvoltarii cancerului. S-a constatat ca persoanele care s-au bucurat de un aport moderat de ulei de masline aveau un risc mai mic de a dezvolta cancer. Consumul de ulei de masline a fost legat de prevenirea cancerului ovarian, cancerului de stomac, cancerului oral si cancerului colorectal. 

Unele studii indica faptul ca dieta mediteraneana bogata in ulei de masline ajuta la scaderea riscului de cancer la san. 

Condimente in dieta pentru cancer

Condimentele nu doar fau aroma mancarurilor, ci iti pot transforma mesele in alimente care combat cancerul.

Jurnalul Nutrients a raportat ca multe mirodenii contin compusi bioactivi care reduc riscul de cancer. De exemplu, ardeiul iute, usturoiul si sofranul ajuta la prevenirea cancerului. 

Motivele pentru care multe mirodenii sunt utile intr-o dieta pentru prevenirea cancerului sunt faptul ca reduc inflamatiile, cresc imunitatea si contribuie la prevenirea cresterii tumorilor.

Turmeric pe dieta anti-cancer

Compusii din turmeric pot ajuta la prevenirea cancerului, deoarece au dovedit potentialul de a ucide celulele canceroase.

Curcumina este compusul anticancer din turmeric care confera condimentului culoarea si aroma. Studiile de laborator au aratat ca curcumina poate distruge aproape orice tip de celule canceroase. Oamenii de stiinta au descoperit ca mecanismele din spatele proprietatilor ucigatoare de cancer ale curcuminei sunt multe si complexe. 

Scortisoara ajuta la prevenirea cancerului

Puteti adauga o lingurita de scortisoara pe zi la dieta anti-cancer, pentru a ajuta la reducerea riscului de aparitie a bolii.

Scortisoara este binecunoscuta pentru proprietatile sale de stimulare a sanatatii. Studiile asupra beneficiilor scortisoarei pentru prevenirea cancerului au relevat faptul ca are proprietati antiinflamatorii, antioxidante si, de asemenea, anti-tumorale. Cercetatorii au spus chiar ca scortisoara are potentialul de a fi utilizata ca medicament complementar pentru diverse tipuri de cancer. 

Alte studii au descoperit ca scortisoara ajuta la prevenirea dezvoltarii cancerului si, de asemenea, incetineste raspandirea cancerului. 

Adaugati ghimbir la planul de dieta impotriva cancerului

Ghimbirul este un alt condimen care poate ajuta la reducerea riscului de a face cancer  sau la prevenirea raspandirii acestuia.

Similar cu turmericul, ghimbirul are proprietati antiinflamatoare si antioxidante puternice care ajuta la prevenirea cancerului. Un studiu a descoperit ca extractele de radacina de ghimbir pot avea un efect protector impotriva cancerului de prostata.

Alte studii au aratat ca compusii de ghimbir au potential in tratarea si prevenirea raspandirii cancerului de sani. 

Alimente fermentate in dieta pentru prevenirea cancerului

Unele dintre alimentele care ajuta la prevenirea cancerului sunt alimentele lactate fermentate, cum ar fi iaurtul, chefirul si bauturile lactate probiotice.

International Journal of Cancer a raportat in 2018 ca mai multe studii arata un efect pozitiv al produselor lactate fermentate privind prevenirea cancerului. O revizuire a 61 de studii a constatat ca consumul de produse lactate fermentate a redus semnificativ riscul de cancer. Printre beneficii au fost cazuri mai mici de cancer de vezica si cancer colorectal. 

Unele studii arata, de asemenea, ca produsele lactate cu culturi probiotice pot ajuta la prevenirea cancerului de colon. 

De asemenea, exista multe beneficii pentru sanatate pentru sistemul de digestie, consumand chefir in fiecare zi.

Ceaiul verde ajuta la prevenirea si combaterea cancerului

Ceaiul verde si extractele de ceai verde sunt printre cele mai bune superalimente pentru combaterea cancerului, care va ajuta sa va mentineti sanatos.

Jurnalul Molecules and Cells raporteaza ca ceaiul verde contine catechine numite epigallocatechin galate (ECGG). Multe studii au aratat ca ECGG ajuta la prevenirea dezvoltarii celulelor canceroase si, de asemenea, la tratarea cancerului. 

Oamenii de stiinta au mai descoperit ca compusii de ceai verde pot ajuta la prevenirea metastazei cancerului. 

Algele marine sunt un superaliment care combat cancerul

Exista dovezi din ce in ce mai mari ca alimentele derivate din alge marine va pot ajuta sa reduceti riscul de cancer sau sa incetiniti evolutia cancerului.

Conform cercetarilor publicate in revista Marine Drugs, diverse tipuri de alge marine contin compusi anticancer. Algele brune, algele verzi si algele rosii s-au dovedit a detine proprietati care pot ajuta la stoparea cresterii cancerului si la uciderea celulelor tumorale. 

Surse medicale:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC526387/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8988807

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2409490/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15550456

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5669836/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21034405

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9367061

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12094621

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5411786/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23902242

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7859373

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5107915/

https://www.aicr.org/publications/newsletter/2013-winter-120/hot-tomatoes.html

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4350074/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4350074/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5187535/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23387969

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5008867/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3625773/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4973153/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3746528/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3199852/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4997408/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3426621/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5824026/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4178489/

(Visited 3.071 times, 1 visits today)

2 comentarii la „Dieta anticancer: alimente care ajuta la prevenirea cancerului

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Don`t copy text!